Körutbildning

Körning - manuell eller automat

Vårt mål är att utbilda dig snabbt och säkert till en riskmedveten bilförare. Vi arbetar med individuellt anpassade utbildningsplaner, du erbjuds en dokumenterad plan och kostnadsberäkning av din utbildning. Nu välkomnar vi återigen medåk av privat handledare på körlektionerna. Alla anteckningar kring utbildningen och lektionen återfinns i elevens utbildningskort i Elevcentralen. Vår inskrivnings/medlemsavgift är 100 kr ger även tillgång till webb-bokningen, här väljer du Automat eller Manuell, se E-handel.

Vi har även återupptagit den obligatoriska blåsningen i alkomätare inför varje körlektion. Det ingår ett blåsrör i inskrivningen, behåll det och använd, skulle du glömma går det bra att köpa ett nytt för 10 kr.

Du erbjuds utbildning i riskmedvetenhet och övning i svårare trafiksituationer. Vi kör Volkswagen Golf med manuell växellåda och för automat. Körkortstillståndet behöver vara utfärdat vid första körlektionen, ta med och visa upp i receptionen. Medtag legitimation vid varje körlektion.

Avbokning av körlektion

Om du behöver avboka en lektion vänligen hör av dig till oss så snart som möjligt. Obs! Om du får förhinder till en körlektion behöver du boka av SENAST dagen innan kl. 13.00 för att inte bli debiterad fullt pris, oavsett anledning. Om du är sjuk kan du lämna in ett läkarintyg för att få lektionen krediterad.

Vänligen boka av i första hand via din personliga inloggning på hemsidan. Logga in under Elevcentralen. Vi har även telefonsvarare på receptionsnumret 08 742 66 00, eller skicka sms till 0708 88 64 77 - kom ihåg att ange ditt namn!

Mörkerkörning

Under vinterhalvåret erbjuder vi mörkerkörning igen, det är obligatoriskt enligt trafikverkets kursplan. Vi ser helst att du kört omkörningslektionen innan eftersom den är grundläggande inför mörkerkörningen. Vi bokar vanligtvis med start kl. 18.00 då är vi två elever i varje bil, och två bilar. Vi har en mörkerdemonstration, vi övar mötesteknik och omkörningsteknik i mörker och tar upp andra viktiga aspekter när det gäller denna speciella körning. Detta är en toppenkörning, missa den inte!

Riskutbildning del 2 - Halkkörning

Riskutbildning del 2 - den praktiska delen - även kallad Risktvåan eller halkkörningen rekommenderar vi att du bokar på Stockholms Trafiksäkerhetscenter Gillinge i Vallentuna norr om Stockholm. Vi rekommenderar att köra halkkörningen relativt sent i din utbildning så du får ut så mycket som möjligt av den. Utbildningstiden på Gillinge är ca fyra timmar med teoretisk genomgång både före och efter körningen och priset är SEK 2 190. Du bokar antingen i receptionen efter diskussion med din trafiklärare eller direkt via internet - man köper en biljett som man använder för bokningen. Kom ihåg att ta med legitimation! Gillinge har endast automatväxlade el-bilar!  Du får möjlighet att prova på en krocksläde och en vältebil. Halkkörningen måste vara utförd innan både kunskapsprovet och körprovet vid trafikverket. Gillinge har även kursen på engelska.
Also in English at Gillinge!

Körprov

Vi kör upp vid trafikverket i Farsta, närmare bestämt i Larsboda. Kör du upp via trafikskolan kör du vår bil och din trafiklärare följer vanligtvis med på provet. Vi kör en uppvärmning på ca 25-40 min innan uppkörningen. Lån av bil inkl. uppvärmning vid körprov i Farsta kostar 1 995 kr och betalas till trafikskolan SENAST en vecka före uppkörningen. Kör du upp privat så hyr du bil från trafikverket - boka prov på Trafikverket. Man har ca 60 min till förfogande vid körprovet, först formellt med att kontrollera legitimation och riskintyg samt att du inte har något annat körkort från EES (som man får skriva under på). Sedan en säkerhetskontroll av bilen, genomgång av provet och sedan körning. När du kommer tillbaka har du förhoppningsvis ditt körkort!!!

Avgiften för körprov till trafikverket är SEK 800.

Reklamationsnämnd

STR:s praxis för återbetalning tillämpas. STR:s reklamationspolicy gäller. STR:s praxis för avbeställning av teorikurs och körlektioner tillämpas.

Tyresö Trafikskola AB
Tel 08-742 66 00
Personuppgiftsansvarig Nadja Vigert

bil