Riskutbildning del 1 - teori

Riskutbildning del 1 - teori för personbil /Riskettan B

Kursen hålls på Tyresö Trafikskola, Vintervägen 12 i Tyresö.

Från och med den 1 april 2009 utökas den obligatoriska riskutbildningen till att bli tvådelad:

  • Del 1 är riskutbildningens teoretiska del. Den omfattar alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt.
  • Del 2 är riskutbildningens praktiska del, kallas ofta halkbana/halkkörning. Den omfattar hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Båda delarna måste vara genomförda, inrapporterade och giltiga innan det teoretiska kunskapsprovet. Riskutbildningen kan genomföras hos utbildare som är godkända av Transportstyrelsen och gäller i fem år.

Tyresö Trafikskola AB är godkänd utbildare av Transportstyrelsen för den teoretiska Riskutbildning del 1 för personbil.

Priset är SEK 895 och då ingår Riskettan-boken (värde 195 kr) - du får en mapp på plats med en egen liten handspritsförpackning.  Tiden för utbildningen är tre timmar och femton minuter inkl. raster, enligt gällande föreskrifter. Riskettan ger kunskap om och insikt i hur alkohol, andra droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Under utbildningen diskuteras vilka konsekvenserna kan bli, vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

Boka plats via vår E-handel. Maximalt antal deltagare på varje kurs är sexton personer. Det finns tillgång till toalett i lokalen och vi bjuder på fika. Det finns tillgång till Micro vid behov.

Kursen betalas i samband med bokning. Obs! Utebliven betalning innebär EJ automatiskt avbokning och utebliven kurs debiteras med fullt pris. Kom ihåg att ta med giltigt id-handling till utbildningen.

Tyresö Trafikskola rapporterar digitalt direkt till Transportstyrelsen när den betalda utbildningen är genomförd.

Hind och Karita är våra diplomerade Riskettan B - utbildare!

Varmt välkommen!

Läs gärna mer på Transportstyrelsen om Riskutbildning.
Telefon: 08-742 66 00

Reception sms: 0708 88 64 77

Swish: 123 000 83 91 - ange ditt namn som meddelande-referens.